Omgeving

Ons bedrijf is gelokaliseerd in een prachtige bosrijke omgeving, die zeer geschikt is om te wandelen en te fietsen. ’t Wapen van ’t Medler zit op steenworp afstand van 3 van de “beroemde Vordense 8 Kastelen”. Dat zijn kasteel Onstein, kasteel de Wiersse, welke bekend is om de prachtige tuinen, en kasteel Huize ’t Medler. Kasteel huize ’t Medler stamt naar alle waarschijnlijkheid uit het jaar 1483, en is in het bezit van de Familie van Dorth tot Medler. Sinds 1880 draagt ons bedrijf de naam ’t Wapen van ’t Medler, dit is het familie wapen van de Familie van Dorth tot Medler.

 

Vanaf ons bedrijf kunt u uitstekend de 8 Kastelenroute oppakken, wij beschikken over een ruime parkeerplaats, waar u kosteloos gebruik van mag maken. Zo kunt u de dag beginnen met een lekker kopje koffie met wat lekkers erbij, en ter afsluiting kunt u bij ons terecht voor een hapje en een drankje. De 8 Kastelenroute leidt u langs de Vordense Kastelen en is ca. 34 km.

 

Op zo’n twee kilometer afstand vindt u in Kranenburg, het Heiligenbeelden museum. Deze is gesitueerd in de voormalige Rooms Katholieke kerk, St. Antonius van Padua. Ook in onze omgeving wordt wijn gemaakt en verkocht, in Kranenburg aan de Kostedeweg zit Wijngoed Kranenburg hier kunt u terecht voor een wijnproeverij e/o rondleiding.

 

In Linde komt u de Lindesche molen tegen, deze is zo nu en dan opengesteld voor publiek.

 

In Ruurlo kunt u naar het Doolhof, dit doolhof is het grootste heggendoolhof ter wereld, zo staat in het Guiness book of records!

 

Wij zijn een ANWB Fietsservice punt, en een IOhotspots oplaadpunt, verder kunt u kosteloos gebruik maken van Wi-Fi.

 

De eerste regels van een Vordens volkslied:

 

Er ligt een vriend’lijk dorpje
Ergens in Gelderland
Men heeft er acht kastelen
Als ’t waar omheen geplant!